Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Planeringschef
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
19 november 2017

Befattningen
Som Planeringschef har du det övergripande ansvaret för planering och programläggning för Radiokören, Sveriges Radios Symfoniorkester och Östersjöfestivalen, inklusive barn och ungdom, evenemang och uthyrning. Uppdraget är centralt för hur vi når ut till radiolyssnare och konsertbesökare i hela världen och för hur våra internationellt välrenommerade ensembler fortsatt kan prestera på absolut högsta nivå. Du förväntas att tillsammans med konserthuschefen driva det långsiktiga arbetet för Berwaldhallens hela programverksamhet i enlighet med vår programstrategi. I programplaneringen intar vi en publicistisk hållning. Det innebär att vi i programarbetet ska utforska, spegla och vara ledande i det svenska och internationella musiklivet och erbjuda vår publik omvärldsorientering och kunskapsfördjupning. Högsta kvalitet i en internationell kontext är våra ledord.

Ditt uppdrag blir initialt att skapa arbetsformer för all programläggning i syfte att uppnå ökad samordning och flexibilitet i den konstnärliga planeringen. I ditt ansvar ingår även planering för turnéverksamhet, omvärldsbevakning och kontakter nationellt såväl som internationellt med agenter, dirigenter och artister inklusive att förhandla och upprätta kontrakt. Utöver det konstnärliga samordnings- och planläggningsarbetet ingår uppgifter inriktat på planeringsavdelningen avseende personaladministration, planering, rekrytering, kompetensutveckling, arbetsmiljöarbete. Avdelningen består av tolv personer verksamma inom produktionsledning, producentverksamhet, evenemangs- och festivalplanering, information samt notbibliotek. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till konserthuschefen.

Vi söker dig
För att lyckas i detta uppdrag krävs att du har en mycket god repertoarkännedom om västerländsk konstmusik för kör a cappella, symfoniorkester och kammarensembler, att du är väl insatt i svenskt musikliv och svensk musik samt att du är genuint intresserad av vår tids musik inom olika genrer. Samspelet med våra chefsdirigenter och ensembler är avgörande för hur väl programläggningen faller ut. Du har en musikutbildning eller motsvarande som grund samt erfarenhet av planeringsarbete vid större musikinstitutioner eller motsvarande. Har du dessutom ett utvecklat nationellt och internationellt nätverk inom agent-, dirigent- och artistledet är det meriterande. Kombinerat ser vi att du har en gedigen och dokumenterad erfarenhet som chef och ledare och att du är van att föra förhandlingar och upprätta avtal.

Befattningen planeringschef med ansvar för Berwaldhallens hela verksamhet är ny och ställer höga krav på en god organisatorisk och strukturell förmåga i kombination med en tydlig inriktning i ditt ledarskap med intresse för dina medarbetares kompetens och erfarenhet som viktigt bidrag till resultatet. Då uppdraget ställer höga krav på nätverkande, förmåga att utveckla goda relationer såväl nationellt som internationellt ställs höga krav på din sociala och kommunikativa förmåga. För uppdraget krävs att du behärskar engelska språket både i tal och skrift. Som person är du drivande, välorganiserad, strukturerad och prestigelös. Du förstår vilka förutsättningar som krävs för konstnärlig utveckling. Uppdraget kräver även att du sätter dig in i och i förstår Sveriges Radios public serviceuppdrag.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Berwaldhallen och Sveriges Radio
Konserthuset Berwaldhallen är en del av Sveriges Radio och har samma värdegrund: oberoende, trovärdig, öppen och nyskapande. Inom våra väggar ryms två världsledande ensembler - Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören. Genom konserter, direktsänd musik, turnéer och framträdanden världen över har vi blivit viktiga ambassadörer för svensk musik och kultur både nationellt och internationellt. Våra ensembler attraherar de främsta dirigenterna och solisterna. Ett bevis på det är våra nuvarande internationellt väl etablerade chefsdirigenter Daniel Harding och Peter Dijkstra. Som en av oss, oavsett om du är musiker, korist eller arbetar i en administrativ funktion, är du med och främjar högsta möjliga konstnärliga kvalitet, med lust för det nya och kärlek till det klassiska.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Stockholm.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anne Palmgren tfn +46 707 127222. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast dock senast 19 november. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, www.finnvedenexecutive.se.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".