Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reporter till P4 Malmöhus
Ort
Sista ansökningsdag
Malmö
23 november 2017

P4 Malmöhus söker reporter för att med start i januari arbeta med att öka närvaron kvällstid i sociala medier, på webben och vid stora nyhetshändelser också i radion. Vi har en nära relation till lyssnarna och prioriterar journalistik i dialog med publiken. Du kommer till en arbetsplats mitt i ett intensivt utvecklingsarbete och där ambitionsnivån är hög. Vårt mål är att vara nyhetsledande och angelägna i sociala medier och på webben. Vi skapar journalistisk tillsammans med publiken på samtliga plattformar, vi strävar ständigt efter att bland både anställda och medverkande spegla befolkningssammansättningen.

Med start 8 januari 2018 kommer P4 stationerna i hela landet bemannas till 23.00 - alla dagar i veckan. Vi samarbetar tillsammans P4 Kristianstad, Blekinge och Halland, för att på bästa sätt bevaka södra Sverige. Vi ska vara med och publicera - när det händer!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Bevaka, rapportera och förklara viktiga lokala nyhetshändelser som reporter/studioreporter/webbredaktör enligt schemalagd tid, ca hälften av arbetstiden är förlagt till kvällstid.
 • Publicera och vara i dialog med vår publik i sociala medier.
 • Publicera på webben och vid särskilda händelser också i FM.
 • Genomföra intervjuer och webbexklusiva sändningar vid särskilda händelser.
 • Boka uppföljningar till morgondagen.
 • Avstämningar med kollegor i området under kvällspassen.

Bakgrund och kvalifikationer

 • Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav.
 • Erfarenhet av kvalificerat nyhetsarbete är ett krav.
 • Erfarenhet av arbete med sociala medier och webb är ett krav.
 • Erfarenhet av publicering på olika plattformar är ett krav.
 • Erfarenhet av etermedia är meriterande.
 • Kunskaper om Digas eller liknande redigeringsverktyg för ljud är meriterande.
 • Körkort är ett krav.

Som reporter är du snabb, innovativ, noggrann i ditt arbete och ser de digitala plattformarnas möjligheter. Du har egna idéer, tar egna initiativ och har förmåga att samarbeta med andra. Du har publikens perspektiv i fokus. Att moderera och ha publikdialog på webb och i sociala medier är en självklar del av ditt arbete. Du är van vid att hantera mycket information och göra det lättbegripligt. Du gillar puls, att vara här och nu och är intresserad av lokaljournalistik.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv. 

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund. 

Anställning  Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde 2 januari 2018. Du kommer att arbeta på vaktlista vilket innebär tjänstgöring vissa kvällar och helger.Placeringsort är Malmö.

Ansökan Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-11-23
 
Vill du veta mer?  För frågor kring tjänsten kontakta  kontakta HR-partner Astrid Bergön, 040 - 666 55 93. Vid frågor om tjänsten kontakta personalredaktör Tobias Wallin, tobias.wallin@sverigesradio.se, 040 - 666 56 31 eller kanalchef Anne Sseruwagi anne.sseruwagi@sr.se, 040- 666 55 99.

Fackliga frågor besvaras av Lotta Malmstedt, SJF, 040 -666 55 72, Tomi Lehikoinen, Unionen, 08 - 784 15 82 samt Saco som du når via saco@sverigesradio.se

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".