Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reporter till Människor och tro i P1
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
19 november 2017

Reporter med stort intresse för brännande samhällsfrågor som religion, politik, identitet och värderingar sökes till P1 programmet Människor och tro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Du ingår i redaktionen för Människor och tro. Du deltar aktivt i idémöten, återkopplingar och planering.
  • Du har stort intresse religion, politik och värderingsfrågor.
  • Du som söker ska också ha intresse och erfarenhet av publicering på digitala plattformar
  • Vi söker dig som tillsammans redaktionen arbetar med att utveckla format, tilltal och dramaturgi och utmanar det traditionella berättandet.

Bakgrund och kvalifikationer

  • Du är en erfaren reporter och har gärna jobbat med nyheter och aktualiteter eller kultur.
  • Du drivs av att ett starkt intresse för värderingsfrågor och hur dom förändras.
  • Du är idérik och orädd.
  • Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser därför mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra flera perspektiv.
  • Du har erfarenhet av digitala publiceringar i fm, webb och på sociala medier och får dessa att samverka.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställningen sker under en begränsad period (programanställning) från 1 januari 2018 (eller enligt överenskommelse) tom 30 juni 2018 med ev. möjlighet till förlängning.

Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du via ”ansök” senast 19 november 2017

Vill du veta mer om tjänsten? Ring Louise Welander, chef för Samhällsredaktionen via SRs växel 784 50 00. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Maja Fyfe, 0737-12 31 07, maja.fyfe@sverigesradio.se

Fackliga frågor besvaras av Ulrika Hyllert - Journalistklubben, Erland von Heijne - Unionen, Diyar Boskani – SACO. Samtliga nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00.

Välkommen med din ansökan!

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".