Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ekot söker programledare till Studio Ett
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
3 december 2017

Studio Ett är P1:s dagliga direktsända aktualitetsprogram. Vi fördjupar, analyserar och debatterar dagens stora nyheter. Vi sänder också reportage, samtal och debatter i tidsaktuella ämnen. Nu söker vi en programledare för tillsvidareanställning.

Arbetet på Studio Ett kräver allmänbildning, nyhets- och samhällsintresse, stresstålighet och en vilja att arbeta i ett tajt team. Du behöver vara en bred och mycket driven programledare som är lika säker i utfrågningar och att leda debatter som i mer nära intervjuer. Du är idérik, tar egna initiativ och har en förmåga att uttrycka dig väl och göra det svåra begripligt i sändning. Du klarar av ett högt tempo och snabba omställningar. Två programledare direktsänder Studio Ett varje dag och ni arbetar mot dagens sändning i tätt samarbete med producent och reportrar.

Bakgrund och kvalifikationer

  • Gedigen programledarerfarenhet och stor vana vid direktsända nyhetsfokuserade
    program är ett krav
  • Längre journalistisk erfarenhet är ett krav
  • Bred allmänbildning är ett krav
  • Goda språkkunskaper, särskilt engelska är meriterande
  • Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift är ett krav

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 
Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här. Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterande. I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund. Vi uppmuntrar och välkomnar givetvis alla meriterade att sökande, men uppmuntrar särskilt män att söka tjänsten.

Anställning Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde i januari 2018. Som programledare på Studio Ett jobbar du också var fjärde helg i Ekots liveteam.

Ansökan Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Vi vill ha din ansökan senast den 3 december 2017.

För frågor kring tjänsten kontakta Olof Sjölander, gruppchef för Studio Ett, 08-784 25 86, olof.sjolander@sverigesradio.se eller Klas Wolf-Watz, publiceringschef på Ekot, 08-784 71 91, klas.wolf-watz@sverigesradio.se
För frågor kring din ansökan kontakta Jeanette Dellstad Henriksson, Ekots HR-partner, 08-784 28 84, jeanette.dellstad-henriksson@sverigesradio.se

Fackliga frågor
 Kontakta Pablo Dalence, Journalistklubben, pablo.dalence@sverigesradio.se, UNIONENS företrädare kontaktas via mejl unionen@sverigesradio.se och SACO:s företrädare saco@sverigesradio.se ring via Sveriges Radios växel 08-784 50 00.

 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".