Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyhetsjägare till P4 Väst
Ort
Sista ansökningsdag
Uddevalla
1 december 2017

Vi söker dig som är passionerat intresserad av lokala nyheter – och att vara först. Är du inte det blir du klädsamt arg och tar nya tag för att det inte ska hända igen. Du går igång på de snabba kollarna och de snabba uppföljningarna, och älskar att jobba snabbt. Kollarna har du själv koll på. Du har givetvis egna källor och du väntar inte till pressmeddelandena kommer. Ämnena kan skifta – men du triggas av att hitta egna nyheter, som genererar uppföljningar.
Du är en av dem som kort sagt sätter P4 Väst på nyhetskartan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du raggar helt enkelt nyheter, och din position är mellan våra två eller tre livereportrar – som jobbar på snabb dagsbasis ute på fältet -  och vår agendagrupp -  som jobbar med mer genomarbetade originalnyheter.
Du är bred när det gäller ämnesval och intressen. Och du har förstås inget emot att hoppa in i live- eller agendagruppen när de behöver förstärkning.
Självklart publicerar du på webben och sociala medier. Sociala medier är förstås en av dina nyhetskällor. När du har en nyhet i hamn går du raka vägen in i studion och berättar den.

Bakgrund och kvalifikationer
Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav
Dokumenterad erfarenhet av nyhetsarbete
Körkort är ett krav
Hög kompetens inom digital journalistik är önskvärt
Goda kunskaper och brett  kontaktnät i vårt sändningsområde är önskvärt
Vi ser helst att du bor eller bosätter dig i vårt sändningsområde

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

P4 Väst är av tradition en stark nyhetskanal, och – vill vi påstå – en mycket trevlig arbetsplats där laget är större än jaget. Vi sitter i helt nyrenoverade lokaler i centrala Uddevalla och vi har dessutom helt ny teknik som ger oss större möjligheter än tidigare att sända utanför studion; när det händer, där det händer.
Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus.

Om Sveriges Radio
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 2 januari 2018 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Uddevalla.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan så fort som möjligt och senast den 1 december.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta kanalchef Peter Sundblad, 0522 – 67 00 11 eller agendachefen Ingela Hydén, 073 – 655 86 78. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Ann Andersson, tel 031-837501

Fackliga frågor besvaras av Peter Olsson, Sjf, 0522 - 670035 eller Karin Blomqvist, Unionen 0522 - 670009 samt Saco som nås via saco@sverigesradio.se.  

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".