Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Deskreporter till Ekot Radio Sweden för vikarieinhopp
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
26 november 2017

Radio Sweden är Ekots nyhetsredaktion på andra språk. Vi publicerar nyheter om Sverige på arabiska, engelska, kurdiska, farsi/dari och somaliska. Många av nyheterna görs också på svenska för att publiceras på Ekots plattformar. Som deskreporter på Radio Sweden arbetar du tätt tillsammans med Ekots dagredaktör och reportrarna i de olika språkgrupperna. Deskreporterns uppdrag är att säkerställa att en jämn ström av nyhetsinslag från Radio Swedens språkgrupper presenteras på svenska på Ekots plattformar: i FM, på webben och i sociala medier.

Du är en snabb och idérik nyhetsreporter. I jobbet ingår bland annat att ta hand om och bearbeta nyheter från språkredaktionerna till en svensk version, så det är viktigt att du har stor samarbetsförmåga och är flexibel.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Bearbeta material från språkredaktionerna till svenska nyhetsinslag, dels till dagen vid snabba nyhetslägen, dels egen planerad journalistik
• Ta fram egna nyheter i samarbete med språkgrupperna
• Förbereda webbpubliceringar

Bakgrund och kvalifikationer
• Journalistutbildning och/eller motsvarande yrkeserfarenhet är ett krav
• Erfarenhet av att jobba på nyhetsredaktion är ett krav
• Radioerfarenhet är meriterande
• Erfarenhet av webbpublicering är meriterande
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift är ett krav
• God allmänbildning och kunskap om det svenska samhället är ett krav
 
Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.
 
Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning
Inhoppsvikariat.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående. Din ansökan och CV registrerar du senast 26 november 2017. Vi ber dig att skicka ljudfiler först efter begäran.
 
Vill du veta mer?
För frågor kring vikariatet kontakta Maria Quistberg, maria.quistberg@sverigesradio.se. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Riikka Heinola, riikka.heinola@sverigesradio.se.

Fackliga frågor besvaras av Pablo Dalence (SJF) som nås via Sveriges Radios växel 08-784 00 00. UNIONENS företrädare kontaktas via e-post unionen@sverigesradio.se och SACO nås via saco@sverigesradio.se.

Välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".