Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Podden ”Radio Sweden på Lätt svenska” söker inhoppsvikarier
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
26 november 2017

Radio Sweden är Ekots nyhetsredaktion på andra språk. Förutom att vi publicerar nyheter om Sverige på arabiska, engelska, kurdiska, farsi/dari och somaliska, så sänder vi en daglig nyhetspodd på lätt svenska. 

Nu söker Ekot Radio Sweden inhoppsvikarier till Radio Sweden på Lätt svenska. Redaktionen består av en redaktör, som gör nyhetsurvalet, sätter samman podden och arbetar med publiceringsplattformarna.

Du är en snabb och idérik nyhetsreporter som är van att arbeta självständigt och i ett mycket högt tempo på alla publiceringsplattformar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Göra ett relevant nyhetsurval och sätta samman en daglig (måndag till fredag) nyhetspodd på lätt svenska
• Göra alla webbpubliceringar
• Arbeta med sociala medier och publikkontakt

Bakgrund och kvalifikationer
• Journalistisk utbildning och/eller motsvarande yrkeserfarenhet är ett krav
• Erfarenhet av att jobba på nyhetsredaktion är ett krav
• Radioerfarenhet är meriterande 
• God allmänbildning och kunskap om det svenska samhället är ett krav
• Kunskaper i svenska språket på modersmålsnivå samt förmåga att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på lätt och tillgänglig svenska är ett krav
• Stort intresse för det svenska språket och att göra det tillgängligt för alla
• Stor kunskap om målgruppen och uppdraget   
• Dokumenterad erfarenhet av webbpublicering och sociala medier är ett krav
• Som person är du kreativ, idérik, nyfiken och självständig

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning
Inhoppsvikariat.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående. Din ansökan och CV registrerar du senast 26 november 2017. Vi ber dig att skicka ljudfiler först efter begäran.
 
Vill du veta mer?
För frågor kring vikariatet kontakta Maria Quistberg, maria.quistberg@sverigesradio.se. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Riikka Heinola, riikka.heinola@sverigesradio.se.

Fackliga frågor besvaras av Pablo Dalence (SJF) som nås via Sveriges Radios växel 08-784 00 00. UNIONENS företrädare kontaktas via e-post unionen@sverigesradio.se och SACO nås via saco@sverigesradio.se

Välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".