Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sociala medier-redaktör till Dokumentärredaktionen på Sveriges Radio
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
3 december 2017

Vill du vara med och ta dokumentärerna till nya höjder?

Sök det spännande jobbet som sociala medier-redaktör för P1 och P3 Dokumentär samt några av våra mest framgångsrika poddar!

Som sociala medier-redaktör kommer du arbeta i nära samarbete med koordinatorerna för Sveriges Radios olika dokumentärprogram. Du ska bidra till att utveckla vårt utbud på alla plattformar och nå en ännu större publik.

Vi söker dig som är både strategisk och kan jobba hands-on. Du har en stark känsla för marknadsföring, form, dialog och spridning i sociala medier samt har ett utvecklat strategiskt tänkande. Du har kunskap om hur man når olika lyssnargrupper både socialt och digitalt. Särskilt viktigt är att du känner den unga publiken som är P3 Dokumentärs målgrupp. Du är kreativ, snabb, analytisk och tvekar inte att interagera med vår publik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Du ska i samarbete med Dokumentärredaktionen ta fram sociala publiceringsplaner för varje produktion, paketera och sprida innehållet.
 • Du skall göra filmer för spridning i sociala medier
 • Du ska vara med och utveckla marknadsförings- och kommunikationsarbetet via sociala medier för Dokumentärredaktionen
 • Du ska i det dagliga arbetet ansvara för uppdateringar och dialog i Dokumentärredaktionens sociala mediekanaler.
 • Du ska analysera och återkoppla sociala medier-arbetet till redaktionen.
 • Du ska jobba med kunskapsöverföring och coacha redaktionen.

Bakgrund och kompetenser

 • Du har en bred och dokumenterad kunskap om sociala medier som marknadsförings- och kommunikationsverktyg samt är väl förtrogen med och förstår medielogiken på digitala och sociala plattformar.
 • Du har dokumenterad erfarenhet av att jobba med program som Photoshop, Illustrator och Premiere Pro.
 • Du har erfarenhet att jobba med film för sociala medier. Erfarenhet av animation/infografik är meriterande.
 • Du har grundläggande erfarenheter av ljudredigering för sociala plattformar.
 • Du skall kunna utvärdera och analysera det sociala/digitala arbetet utifrån relevanta analysverktyg.
 • Du är strategisk
 • Du är formsäker och kreativ.
 • Du är driven och modig
 • Du är pedagogisk.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser därför mångfaldskompetens som en meriterande kunskap. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra flera perspektiv.

Vad erbjuder vi?

Sveriges Radio Dokumentärredaktion erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats. Vår strävan är att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken, vilket gör att arbetsplatsen är dynamisk. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Dokumentärredaktionen arbetar med några av Sveriges största poddformat och har en stor publik både i FM och digitalt.

Vår värdegrund Sveriges Radio är en värdegrundstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om våra fyra värdegrundsord här.

Anställning Tjänsten är 6 månader programanställning med möjlighet till förlängning. Tillträde januari 2018. Placeringsort är Stockholm.

Ansökan Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du senast 2017-12-03

Eftersom vi eftersträvar ökad mångfald söker vi dig som värdesätter olikheter och förstår hur dessa kan bidra till en positiv utveckling hos dig själv och andra.

Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta Mikael Cohen, web och sociala medie strateg med ansvar för bla Drama och Dokumentär mikael.cohen@sr.se

För frågor kring din ansökan kontakta Maja Fyfe, HR-Partner, maja.fyfe@sr.se eller tel. 0737123107.

Fackliga frågor besvaras av: Ulrika Hyllert - Journalistklubben, Erland von Heijne – Unionen, SACO:s företrädare saco@sverigesradio.se, samtliga nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".