Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kulturreporter med musikkompetens till P1 i Malmö
Ort
Sista ansökningsdag
Malmö
24 november 2017

Vi söker en nyfiken och allmänbildad kulturreporter med stort samhällsintresse och gedigen musikkompetens till vår kulturredaktion i Malmö.

Som kulturreporter förväntas du producera nyheter och reportage, kritik och analys för Kulturnytt och P1 Kultur i såväl broadcast som digitalt och socialt. Du arbetar på uppdrag av redaktörer och producenter på olika sändningsorter i landet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Bevaka kultur både nationellt och internationellt
  • Producera nyhetsinslag, reportage, recensioner och kommentarer
  • Publicera på webb och sociala medier

Bakgrund och kvalifikationer

  • Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav
  • Erfarenhet av nyhets- och kulturjournalistik är ett krav 
  • Dokumenterade kunskaper inom musikområdet är ett krav 
  • Erfarenhet av redaktörskap och kunskaper om hur politiska och ekonomiska förutsättningar påverkar kulturlivet är meriterande
  • Erfarenhet av att arbeta med webb och sociala medier är meriterande 

Sveriges Radios kulturjournalistiska verksamhet är spridd över flera olika sändningsorter, och ställer därför höga krav på samarbetsförmåga och dialog, även på distans.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund. 

Anställning 
Tjänsten är en visstidsanställning för perioden 2018.01.02-2018.06.29. Placeringsort är Malmö.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-11-24. 

Vill du veta mer? För frågan kring tjänsten kontakta Erik Mikael Karlsson, programchef P1 & P2, tel 040- 666 55 32 eller Tobias Wallin, personalredaktör tel 040-666 56 31. För frågor kring din ansökan kontakta Astrid Bergön HR-partner, tel 040-666 55 93.

Fackliga frågor besvaras av Lotta Malmstedt, SJF, 040 -666 55 72, Tomi Lehikoinen, Unionen, 08 - 784 15 82 samt Saco som nås via saco@sr.se.
 
Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".