Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radio söker en publik- och omvärldsanalytiker med fokus på den unga publiken.
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
28 december 2017

Avdelningen Publik- och omvärldsanalys söker en publik- och omvärldsanalytiker med fokus på den unga publiken. På avdelningen finns Sveriges Radios resurser för publikundersökningar och omvärldsanalys. Avdelningen är placerad i Stockholm och är en del av Innovationsavdelningen som ingår i Programenheten. Avdelningen består av fem personer som alla har bred kompetens inom ansvarsområdet och med olika inriktning på publikanalys, distributionsplattformar respektive omvärldsbevakning.

Bakgrund och kvalifikationer

  • Du ska ha relevant högskoleutbildning.
  • Du ska ha kunskap om, och erfarenhet av, både kvantitativ och kvalitativ undersökningsmetod.
  • Du har stor vana att jobba med digitala arbetsredskap som t ex statistikprogram på sociala medier, analysverktyg för databaser, presentationsprogram, Excel osv.
  • Du har god kunskap om medieutvecklingen generellt, i synnerhet digitaliseringens påverkan på medielandskapet och mediekonsumtionen och mycket god förståelse för unga människors mediekonsumtion oavsett plattform.
  • Du har kunskap om radio- och poddbranschen och gärna undersökningserfarenhet från annat medieföretag.
  • Du har stor kunskap om den unga publikens beteenden på sociala medier och förstår förflyttningar och rörelser mellan olika plattformar.

Som person är du analytisk och självgående med god samarbetsförmåga. Du har lätt för att förmedla ett budskap i både tal och skrift och känner dig bekväm med att stå inför publik. Du kommer att arbeta nära övriga analytiker på avdelningen, men också nära personer som ansvarar för det publicistiska innehållet och olika delar av redaktionerna som gör innehållet.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser därför mångfaldskompetens som meriterande. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra flera perspektiv.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning 
Tjänsten är en Visstidsanställning under 11 månader med möjlighet till förlängning. Tjänsten är på heltid. Tillträde 2018-01-15 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-12-28.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta avdelningens chef Peter Larsson tel 0708-448 498. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Christian Rosendahl tel 070-923 72 40.

Fackliga frågor besvaras av
Ulrika Hyllert, Journalistförbundet, Tomi Lehikoinen, Unionen, nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. SACO nås via saco@sverigesradio.se


Varmt välkommen med din ansökan! 

 

 

 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".