Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reporter sökes till Sameradion
Ort
Sista ansökningsdag
Kiruna
18 december 2017

Sameradion speglar det som sker i Sápmi och rapporterar om samiska, svenska och globala ämnen som är angelägna för det samiska folket. Vårt mål är att vara relevanta och att vi lämnar spår efter oss samt att publiken är medskapande och att det märks i sociala medier, på webb och i radio. Vi arbetar även för att det ska finns mångfald i våra produktioner med hänsyn till ämnen, ålder, kön och varifrån de intervjuade kommer ifrån. Under 2018 inför Sameradion kväll- och helgbemanning och redaktionen utökas med en tillsvidareanställd tjänst på halvtid. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Som reporter på Sameradion arbetar du med både nyheter och program. Du producerar innehåll för radio, webb och sociala medier samt arbetar även som programledare. Sameradion har ett nära samarbete med SVT Sápmi som innebär att du även kan komma att göra nyhetsinslag för TV. Sameradion samsänder ett dagligt morgonprogram (buorre iđit Sápmi) tillsammans med Yle- och NRK Sápmi.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Producera reportage till nyheter och program
  • Presentera nyheter och längre program
  • Skriva, fotografera och publicera till webben och sociala medier

Bakgrund och kvalifikationer

Vi söker dig som är samhällsengagerad och allmänbildad samt tycker om att arbeta med same- och andra urfolksfrågor. Du gillar tempo i arbetet, har energi som inspirerar kollegor och bidrar till en god arbetsmiljö. Vi vill också att du är flexibel och söker nya utmaningar samt är kreativ med egna idéer och uppslagsförslag.

  • Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet är meriterande
  • Kunskaper i samiska i både tal och skrift är ett krav
  • Erfarenhet av radioproduktion samt arbete med sociala medier och webb är meriterande
  • Kunskaper om det samiska samhället med inriktning på Sverige är meriterande
  • Körkort är ett krav

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning. Tjänsten är en tillsvidareanställning på halvtid. Tillträde så snart som möjligt.

Ansökan. Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-12-18.

Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta kanalchef Ole Isak Mienna tel: 070- 314 58 56. Vid frågor om din ansökan kontakta Emma Söderberg, HR-partner, tel: 090-17 17 57. 

Fackliga frågor besvaras av Anna Sunna (SJF) eller Therese Holma (Unionen). Båda nås via Sveriges Radios växel tel. 08-784 50 00. SACO nås via saco@sr.se

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".