Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Södertäljereporter till SR Stockholm
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
23 januari 2018

Sveriges Radio, SR Stockholm, söker nu dig som vill bli vår Södertäljereporter med placering i Södertälje. Du jobbar för SR Stockholms lokala kanaler som består av P4 Stockholm och P5 STHLM.

Ditt bevakningsområde består av  Södertälje kommun och där bor nästan 100 000 människor.

Som reporter i Södertälje knyter du kontakter och skapar nätverk för att på så sätt fånga det som är viktigt för människor som lever och verkar i området. Genom dina kontakter, som du gärna redan har, får du tips och uppgifter på sådant som det aldrig skickas ut pressmeddelanden om. Du granskar också kommunen, dess verksamheter och hur kommunala beslut påverkar invånarna. Du har en stark drivkraft för att fånga och skildra det som påverkar och berör människorna som lever och verkar i Södertälje.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Du hittar egna nyheter och bevakar, rapporterar och förklarar viktiga lokala nyhetshändelser och skeenden.
• Du kombinerar den grävande, agendasättande och ansvarsutkrävande journalistiken med den mer lättsamma förmedlingen av vad som pågår i ditt område, som tex att prata med den lokala musikartisten eller de sportlovslediga ungdomarna.
• Du är lika bekväm med att jobba med bandat material som med live-rapportering. En betydande del av jobbet är just att rapportera live då du i direktsändning skildrar det som händer på plats, gör intervjuer eller leder mindre debatter.
• Du publicerar ditt material både i fm och digitalt. Du samarbetar med de digitala redaktörerna och har stor förståelse och kunskap om hur de olika digitala plattformarna kan användas i ditt arbete.
• Du gör research och upplägg så att dina nyheter som du arbetar fram kan följas upp och vidareutvecklas i våra program.

Bakgrund och kvalifikationer

• Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet/kompetens är ett krav.
• Radioerfarenhet samt digital kompetens är ett krav.
• Det är ett krav att du har god kännedom om området, du bor gärna i det idag.
• Svenska är självklart arbetsspråket som du behärskar till fullo i tal och skrift, men det är meriterande om du även talar andra språk än svenska, engelska eller tyska
• B-körkort är ett krav.

Det är ett stort ansvar och extremt viktigt att du har förmågan att jobba självständigt och ofta i ett högt tempo. Självständigheten är viktig eftersom det är du som ansvarar för bevakningen av kommunen och därmed har koll på vad som är på gång och vad som är relevant.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund. 

Anställning
Anställningen är en programanställning under ett år med tillträde 2018-03-01. Tjänsten innebär helgtjänstgöring var fjärde helg. Tidiga morgnar och kvällsarbete kan förekomma. Placeringsort är Södertälje.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2018-01-23.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Mårten Randberg, agendachef, SR Stockholm, tel. 08-784 16 54 eller Andreas Miller, kanalchef SR Stockholm, tel. 08-784 95 43. För frågor kring din ansökan kontakta Riikka Heinola, HR partner, tel. 08-784 97 62.

Fackliga frågor besvaras av Henrik Olsson, SJF, Erland von Heine, Unionen eller Pia Örjeheim, SACO. Samtliga nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00.

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".