Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Dagproducent till P4 Dalarna
Ort
Sista ansökningsdag
Falun
28 januari 2018

 

Vi söker en ledare för vårt dagliga nyhetsarbete. Du kan med stor entusiasm och hög publicistisk kompetens dirigera vårt dagliga utbud i FM, på sociala medier och på vår sajt. Du är en dagproducent som kan leda och coacha ett gäng kreativa och erfarna medarbetare som jobbar i högt tempo.
Du ska vara operativt drivande med att över dagen få till ett flöde med ett lokalt utbud på tre plattformar som berör, överraskar och underhåller. Du arbetar vid nyhetsdesken nära programmedarbetare och agendachef. Du ingår i ledningsgruppen och tar ett helhetsansvar för hela redaktionen.
 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Planerar och leder det dagliga nyhetsinnehållet i radio, på webben och i sociala medier.
 • Arbetsleder desk, dagreportrar, programledare och produktionstekniker som arbetar med dagens flöde.
 • Planerar i samarbete med agendachefen uppföljningar för kommande dagar.
 • Hanterar inkommande tips m.m. som är kopplade till dagen och kommande morgon.
 • Beslutar om publicering på alla plattformar för dagen.
 • Deltar i ledningsarbete.

Bakgrund och kvalifikationer

 • Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav.
 • Minst 3 års erfarenhet redaktionellt journalistiskt arbete är ett krav.
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete som redaktionell arbetsledare är meriterande.
 • Erfarenhet av att jobba redaktionellt med webb och sociala medier är meriterande.
 • Körkort är ett krav.

Du är snabb och noggrann i ditt arbete och har mycket god förmåga att samarbeta med andra.
Du är stabil, relationsskapande, tydlig, flexibel, kreativ och idérik. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vi ser också att du har ett brett perspektiv på samhällsfrågor.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Anställning  Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast. Placeringsort är Falun.

Ansökan  Är du redo för en ny spännande utmaning så sök!! Vill ha din ansökan senast 28 januari.

Vill du veta mer?  För frågor kring tjänsten kontakta kanalchef Päivi Hjerp, tel 023 - 77 77 20. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Maritha Widlund, tel 023 – 77 77 24.

Fackliga frågor besvaras av Martin Eriksson, SJF, tel 023 - 77 77 35, Tomi Lehikoinen, Unionen, tel 08 - 784 1582 eller Saco som nås via saco@sverigesradio.se   

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".