Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Ekot söker reportrar för semestervikariat i ekonomigruppen
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
11 februari 2018

Ekot är en av Sveriges ledande nyhetsredaktioner och vi publicerar nyheter dygnet runt. Vårt mål är att skapa agendasättande och angelägen journalistik som gör skillnad. Som reporter på Ekot förväntas du kunna jobba med både nyheter och längre reportage och du jobbar mot samtliga Ekots plattformar; FM, webb och sociala medier.
Vi söker ett antal journalister till Ekots tre reportergrupper i Stockholm - politik, ekonomi och samhälle – för sommarvikariat. Vi söker främst allmänreportrar, men om du har specialkunskaper i något ämne så ange gärna det i din ansökan.

Bakgrund och kvalifikationer
• Journalistisk erfarenhet är ett krav
• Erfarenhet från etermedia är meriterande
• Erfarenhet av ekonomibevakning är meriterande
• Intresse för ekonomi och ekonomijournalistik är ett krav
• Breda samhällskunskaper är ett krav
• Erfarenhet av digital publicering är meriterande
• Kunskap om sociala medier är meriterande
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift är ett krav
• Språkkunskaper utöver engelska, franska och tyska är meriterande

Som reporter bör du vara snabb och noggrann i ditt arbete. Du har egna idéer, tar egna initiativ och har förmåga att samarbeta med andra. Publikens perspektiv och intressen är viktiga för dig. Publikdialog är en självklar del av ditt arbete. Vår strävan är att bättre spegla hela Sverige. I rekryteringen kommer vi därför särskilt söka efter mångfaldskompetens, i bemärkelsen andra språk, perspektiv och nätverk än de som redan finns på redaktionen.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats. Ekot har kunniga och engagerade medarbetare. Ekots mål är att göra de bästa och mest angelägna nyheterna.

Anställning
Tjänsten är ett semestervikariat och innebär visst arbete på obekväm arbetstid, tillträde enligt överenskommelse.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 11 februari 2018

Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta Kristian Åström eller Anders Billing, gruppchefer ekonomigruppen, kristian.astrom@sverigesradio.se och anders.billing@sverigesradio.se
För frågor kring din ansökan kontakta Jeanette Dellstad Henriksson, HR-partner, jeanette.dellstad-henriksson@sverigesradio.se tel 08-784 28 84.

Fackliga frågor besvaras av
Pablo Dalence, SJF pablo.dalence@sverigesradio.se UNIONENS unionen@sverigesradio.se  SACO saco@sverigesradio.se

Välkommen med din ansökan!

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".