Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Ekot söker sajtredaktör för semestervikariat
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
11 februari 2018

Ekot publicerar nyheter dygnet runt i Sveriges Radios alla kanaler. Vi når miljoner svenskar varje dag. Nu söker vi sajtredaktörer för sommaren 2018. Som sajtredaktör på Ekot bidrar du till att sverigesradio.se erbjuder snabba och angelägna nyheter. Du skapar unikt innehåll och paketerar vår övriga journalistik för digital publicering. Du gillar att samarbeta med andra och att jobba i högt tempo. I vissa arbetspass ingår även att sända Ekots nyheter i FM.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Paketera och publicera ljud, text och bild för våra digitala kanaler
• Publikdialog är en självklar del av ditt arbete
• Medverka i Ekots nyhetssändningar

Bakgrund och kvalifikationer
• Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav
• Erfarenhet från större nyhetssajt är ett krav - Du är en vass rubriksättare
• Dokumenterad erfarenhet av sociala medier är ett krav
• Språkkunskaper utöver engelska är meriterande
• Kunskaper i bildhantering är meriterande

Anställning
Semestervikariat sommar 2018, visst arbete på obekväm arbetstid, tillträde enligt överenskommelse. Vår strävan är att bättre spegla hela Sverige och ser gärna att du med mångfaldskompetens, i bemärkelsen andra språk, perspektiv och nätverk än de som redan finns på redaktionen söker dig till oss. 

Välkommen med din ansökan senast den 11 februari 2018.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften.
Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Kontaktpersoner
Karin Lindblom digitalchef karin.lindblom@sverigesradio.se eller Jeanette Dellstad Henriksson HR-partner jeanette.dellstad-henriksson@sverigesradio.se

Fackliga frågor 
Kontakta Pablo Dalence, Journalistklubben, pablo.dalence@sverigesradio.se, UNIONENS företrädare kontaktas via mejl unionen@sverigesradio.se och SACO:s företrädare saco@sverigesradio.se ring via Sveriges Radios växel 08-784 50 00.

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".