Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
P4 Kronoberg söker semestervikarier till redaktionen i Växjö
Ort
Sista ansökningsdag
Växjö
11 februari 2018

Sveriges Radio Kronoberg är en av landets största radiostationer utanför storstäderna och vi sänder kontinuerligt i P1, P2, och P4 – både lokalt och riks. Våra redaktioner präglas av stor ämnesbredd med specialkunskaper och olikheter som kompletterar varandra. Vi jobbar i trivsamma moderna lokaler mitt i centrala Växjö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi behöver både reportrar och programledare som bevakar Kronoberg under sommarmånaderna 2018. Till båda rollerna söker vi journalister med god förmåga att jobba i grupp, bidra med egna idéer och berätta spännande historier i radio och digitala medier. För reportrarna är det ett rörligt jobb med mycket direktsändningar från hela länet, som programledare jobbar man mest i studio i Växjö.

Bakgrund och kvalifikationer

  • Dokumenterad radioerfarenhet och kunskaper i SR:s olika arbetsredskap som Mandozzi, DIGAS och ENPS är meriterande, liksom kännedom om Kronobergs län.
  • Vana av fotografering och att publicera på webb och sociala medier är ett plus.
  • Vi värdesätter en god språkkänsla och stilistisk förmåga i tal och text.
  • Körkort är ett absolut krav.

Vad erbjuder vi?

Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 

Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning 

Tjänsterna är semestervikariat av varierande längd under sommaren 2018. Placeringsort är Växjö.

Ansökan

Din ansökan och CV registrerar du via "ansök" senast 11 februari 2018. OBS! Vi ber dig att inte skicka med några ljudfiler med denna ansökan, utan först på begäran.

Vill du veta mer? 

E-posta tf kanalchef Helena Malmberg helena.malmberg@sverigesradio.se med eventuella frågor.

Observera att ansökningar ej skickas via e-post utan via "ansök".

För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Sara Källberg tel 011-495 41 05,  
alt e-post sara.kallberg@sverigesradio.se.

Fackliga frågor besvaras av Thomas Aaby-Ericsson (SJF): 0470-726063 thomas.aaby-ericsson@sverigesradio.se eller Per Brolléus (Unionen): 0470-726076 per.brolleus@sverigesradio.se
SACO nås via saco@sverigesradio.se.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".