Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Researcher till Ekot, Studio Ett
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
21 januari 2018

Studio Ett är Ekots aktualitetsprogram som sänds eftermiddagar 16.00-16.45 och 17.00-17.45 i P1.

Nu söker vi en researcher till desken i Stockholm. Vi vill att du är en driven journalist, med stort intresse för nyheter och fördjupningar. Som researcher tar du fram underlag till programledare och producent ofta under en tidspress. Du behöver vara noggrann, idérik, kunna vässa vinklar, ha en mycket god samarbetsförmåga, vara envis och snabb. Kunskaper om och erfarenhet av arbete med webb och sociala medier är ett krav.

Bakgrund och kvalifikationer
• Journalistisk erfarenhet är ett krav
• Breda samhällskunskaper är ett krav
• Erfarenhet av webbpublicering är ett krav
• Kunskap om sociala medier är meriterande
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift är ett krav
• Språkkunskaper utöver engelska, franska och tyska är meriterande 

Vår strävan är att bättre spegla hela Sverige. I rekryteringen kommer vi särskilt söka efter mångfaldskompetens, i bemärkelsen andra språk, perspektiv och nätverk än de som redan finns på redaktionen. 

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften.
Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer här.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde 5 februari 2018 eller efter överenskommelse.

Ansökan
Vi ser gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval men vi vill senast ha din ansökan den 21 januari 2018.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Olof Sjölander, gruppchef för P1-morgon och Studio Ett, olof.sjolander@sverigesradio.se el Klas Wolf-Watz, Publiceringschef Ekot, klas.wolf-watz@sverigesradio.se Båda nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00.
För frågor kring din ansökan kontakta Jeanette Dellstad Henriksson, HR-partner, tel 08-784 28 84 jeanette.dellstad-henriksson@sverigesradio.se

Fackliga frågor besvaras av Pablo Dalence, SJF som nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. UNIONENS företrädare kontakats via E-post unionen@sverigesradio.se  likaså SACO:s företrädare saco@sverigesradio.se

Välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".