Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Semestervikarier sökes till Sameradion
Ort
Sista ansökningsdag
Kiruna
18 februari 2018

Sameradion speglar det som sker i Sápmi och rapporterar om samiska, svenska och globala ämnen som är angelägna för det samiska folket. Vårt mål är att vara relevanta och att vi lämnar spår efter oss samt att publiken är medskapande och att det märks i sociala medier, på webb och i radio. Vi arbetar även för att det ska finns mångfald i våra produktioner med hänsyn till ämnen, ålder, kön och varifrån de intervjuade kommer ifrån. Nu söker vi semestervikarier till vår nyhets- och programredaktion i Kiruna.

 Bakgrund och kvalifikationer

  • Journalistisk utbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav
  • Erfarenhet av radio är meriterande
  • Kunskap om Sveriges Radio och våra arbetsredskap är meriterande
  • Språkkunskaper i samiska är meriterande
  • B-körkort är ett krav

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna. Sveriges Radio Sameradion har ett nära samarbete med SVT:s sameredaktion SVT Sápmi.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Anställning
Tjänsterna är semestervikariat med varierande längd under sommaren 2018. 

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du senast den 18 februari 2018.

Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta Ole Isak Mienna, Kanalchef, tel. 0980-750-21. För frågor kring din ansökan kontakta Emma Söderberg, HR-partner tel. 070-108 88 04.

Fackliga frågor besvaras av Anna Sunna (SJF) eller Therese Holma (Unionen), båda nås via Sveriges Radios växel, tel. 08-784 50 00. SACO nås via saco@sr.se

Varmt välkommen med din ansökan! 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".