Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
SR Sisuradio söker semestervikarier
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
25 februari 2018


Sveriges Radio Sisuradio är en finskspråkig och tornedalsfinsk kanal inom Sveriges Radio med reportrar i Stockholm och 12 orter i landet. Sveriges Radio gör program också för dem som inte har svenska som modersmål eller förstaspråk. Finska, tornedalsfinska och samiska har en särställning med egna webbkanaler och analoga sändningar. 

Vill du ha ett roligt och utmanande semestervikariat?

Sveriges Radio Sisuradio söker reportrar och programledare för semestervikariat på kanalens nyhetsredaktion i Stockholm och programredaktioner i Stockholm, Göteborg, Malmö, Mälardalen och Norrland.

Bakgrund och kvalifikationer
• Du har journalistisk utbildning, erfarenhet av radioarbete och vana av att arbeta på webben
• Ditt modersmål är finska och du har goda kunskaper i svenska
• Du har god insikt i det svenska samhället och kännedom om sverigefinska minoritetens villkor
• Du är strukturerad, flexibel och van att arbeta självständigt

Vi strävar efter att ha en redaktion av personer med blandade erfarenheter och bakgrund. Berätta gärna hur just du kan berika Sisuradios sverigefinska perspektiv.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här. 

Anställning
Tjänsterna är semestervikariat under sommaren 2018 med varierande tillträdes- och slutdatum. Skriv i din ansökan vilket uppdrag och vilken ort du främst är intresserad av.

Ansökan
Registrera din ansökan senast 25 februari 2018. Ditt personliga brev vill vi gärna ha på finska. Skicka ev. ljudfiler först efter begäran.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta personalredaktör Leena Salonen Lidhäll, tel 08-784 25 65. För praktiska frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Riikka Heinola, tel 08-784 97 62. Om du saknar svenskt personnummer, maila ditt CV och personliga brev till Leena Salonen, leena.salonen@sr.se.

Fackliga frågor besvaras av Maynie Rantala (SJF) och Tomi Lehikoinen (Unionen) som nås via Sveriges Radios växel, tel 08-784 50 00 eller SACO som nås via e-post saco@sr.se

Välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".