Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Vill du jobba på SVT Sápmi/Sameradion? Bra – då utbildar vi dig!
Ort
Sista ansökningsdag
Kiruna
25 februari 2018

Vill du ha ett jobb som har samerna och Sápmi i fokus, där du får använda samiskan varje dag? Då är detta något för dig! Vi söker nu fyra personer till vårens aspirantprojekt.

SVT Sápmi och Sameradion har drygt 30 medarbetare. Vi har ett stort bevakningsområde inom Sverige och vi bevakar även urfolksfrågor i världen. Vi gör nyheter, samhällsprogram och barnprogram, i både webb, radio och tv. SVT Sápmi och Sameradion har ett nära samarbete och vi söker nu nya medarbetare.

Med start i mitten på april kommer vi ha ett utbildningsprojekt i journalistik på redaktionerna. Du får bland annat lära dig reporter-, fotograf- och programledarrollen inom radion, tv, webb och sociala medier. Sedan finns goda möjligheter att få ett arbete hos oss på någon av våra redaktioner. För att vara med i utbildningen krävs inga journalistiska förkunskaper.

Vi vill att du kan samiska i både tal och skrift och att du har god kunskap om det samiska samhället, dess historia och kultur. Vi förutsätter att du har en god allmänbildning, ett stort samhällsintresse och ett intresse för journalistik. Du har eget driv och vill i en framtid vara med och utveckla de samiska redaktionernas utbud med publiken i fokus. Har du erfarenhet av att arbeta journalistiskt, till exempel skrivit texter, fotograferat och redigerat i ljud, bild och text, är det givetvis meriterande, men inget krav.

Tidplan för detta aspirantprojekt är:

  • 26 januari – 25 februari pågår ansökningstiden
  • Vecka 12 har vi träff vi i Kiruna för ett urval- och rekryteringstillfälle under en halvdag
  • Vecka 16 börjar tio veckors betald utbildning i Kiruna
  • …som sedan kan leda till anställning

Sista ansökningsdag är 25 februari. I ansökan vill vi att du skriver varför just du är en lämplig kandidat för detta projekt och varför du vill börja arbeta på SR/SVT. Annonsen kommer ligga ute både på SVT:s och SR:s hemsida, det spelar ingen roll vilken annons du riktar din ansökan till.

Har du frågor om projektet kontakta mer än gärna:

Ole-Isak Mienna, Sameradions kanalchef, 070-314 58 56 alt. ole-isak.mienna@sr.se

Emma Söderberg, HR-partner SR, 070-108 88 04 alt. emma.soderberg@sr.se

Patrik Kansa, SVT Sápmis redaktionschef, 073-773 0373 alt. patrik.kansa@svt.se

Henrik Bengts, HR-partner SVT, 0766-33 24 11 alt. henrik.bengts@svt.se

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".