Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
P3 Nyheter söker nyhetssändare till sommaren
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
1 mars 2018

P3 Nyheter söker studioreportrar för att sända P3 Nyheter under sommaren. Du ska gilla snabba nyhetslägen och vara bra på att prata till P3:s publik, den unga publiken. Du är engagerad och samhällsintresserad.

P3 Nyheter gör nyheter för unga, målgruppen är 19-34-åringar. Det innebär att både inrikesnyheter, utrikesnyheter, sport och nöje är en del av den dagliga rapporteringen. Vi vill ha dig som gillar att utmana det traditionella nyhetsberättandet och tycker om att experimentera med ton och tilltal både i radion och digitalt.

Bakgrund och kvalifikationer

  • Du har erfarenhet av nyhetsarbete och är van vid intensiva arbetssituationer
  • Du har mycket god kännedom om P3s målgrupp
  • Du är van vid nyhetsbedömningar
  • Du har bred allmänbildning
  • Du har förmåga att uttrycka dig väl
  • Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser därför mångfaldskompetens som meriterande. Det betyder att vi gärna ser att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället samt förstår eller talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter
  • Journalistisk utbildning är också meriterande

Anställning Tjänsten är ett sommarvikariat. Tillträde i juni eller juli.

Vad erbjuder vi? Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Vår värdegrund

Sveriges Radio är en värdegrundstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om våra fyra värdegrund här.

Ansökan Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du senast 2018-03-01. Bifoga gärna ett eller två arbetsprover.

Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta Caroline Lagergren, nyhetschef P3 Nyheter, tel. 0737124224. För frågor kring din ansökan kontakta Maja Fyfe, HR-Partner, tel. 0737123107.

Fackliga frågor besvaras av: Simon Rosenqvist - Journalistklubben, Emmy Jokinen – Unionen. Båda nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00.

Välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".