Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Agil coach / Utvecklingsledare till Sveriges Radios nya Innovationsavdelning
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
4 mars 2018

Utvecklingen på Innovation sker genom agila arbetsmetoder i tvärfunktionella team. Avdelningen, som är ny och tillhör programenheten, ansvarar för utvecklingen av produkter och tjänster både för redaktionerna och våra lyssnare. Vårt uppdrag är att öka takten och förmågan att möta digitaliseringen.

Redaktionella produkter och tjänster är en nystartad del där produktområden och utvecklingsteam håller på att byggas upp. Som agil coach / utvecklingsledare ansvarar du för att stödja och coacha teamen och produktägarna under uppbyggnaden. Men du ska också stödja andra delar av verksamheten i att bygga upp en agil kultur och agila arbetsmetoder, ständigt förbättringsarbete, utvecklingsmetoder samt målstyrning, analys och mätning.

Vi söker dig som är driven, kommunikativ och modig. Du är van att arbeta som agil coach, men du har också erfarenhet av att arbeta med målstyrning, processledning, analys och mätning.

Utvecklingsledarna är idag fyra stycken och tillhör gruppen Produktionsutveckling inom Innovation, vi kommer att fortsätta växa i antal över tid för att kunna bli hela Sveriges Radios metod- och kulturbärare och agera som företagets interna tränare i agila arbetssätt, utvecklingsmetoder och målstyrning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Stötta utvecklingsteam och produktägare i att införa agila arbetssätt och en kultur som stödjer det
 • Säkerställa att agila principer tillämpas och utmana team och produktägare att kontinuerligt förbättras, både gällande leveransförmåga och teamutveckling
 • Ansvara för kompetensuppbyggnad av agila arbetssätt och mindset inom Innovation
 • Facilitera och hålla ihop målstyrning och –uppföljning inom programenheten
 • Stödja och facilitera olika delar av verksamheten i utvecklingsmetoder
 • Bistå utvecklingsteam och redaktionell verksamhet med kompetens inom processledning, analys och mätning

Bakgrund och kvalifikationer

 • Mångårig erfarenhet av agila arbetssätt, även i andra typer av verksamheter än inom systemutveckling
 • Haft roller som scrum master/ produktägare / agil coach, har certifiering CSM och CSPO
 • Drivit förändring i organisationer till att arbeta agilt
 • Intresse och driv att förmedla kunskap om agil kultur och agila metoder som Scrum, Lean och Kanban
 • God erfarenhet av strukturerat målstyrningsarbete
 • God erfarenhet av processanalys och mätning
 • Bra helhetssyn och förmåga att snabbt kunna sätta sig in i olika delar av verksamheten
 • Akademisk examen inom beskrivna områden eller dokumenterad erfarenhet
 • Du har goda ledaregenskaper och en kommunikativ förmåga
 • Du är engagerad, prestigelös och nyfiken och vill vidareutveckla ditt eget kunnande

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats med starkt utvecklingsfokus. Du kommer att vara med i uppbyggnaden av Sveriges Radios nya Innovationsavdelning. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Urval och intervjuer kommer att ske löpande, sök därför så snart som möjligt. Sista dag att registrera ansökan är den 4 mars 2018.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Lili Forssén, Chef Produktionsutveckling, 08-784 01 19, lili.forssen@sr.se. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Christian Rosendahl, 08-784 25 43, christian.rosendahl@sr.se.

Fackliga frågor
Fackliga organisationer vid Sveriges Radio är Journalistförbundet, Unionen och SACO. Samtliga nås via växeln, 08-784 50 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".