Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Researcher till nytt stort eftermiddagsprogram i P3
Ort
Sista ansökningsdag
Göteborg
28 februari 2018

P3 är radio för och av unga människor, en kanal som vilar på humor, musik och samhällsjournalistik för en ung målgrupp. Nu söker vi en researcher till ett nytt, direktsänt och stort eftermiddagsprogram i P3. Programmet blir tillsammans med Morgonpasset, Relationsradion och PP3 ett av P3-tablåns största flaggskepp. Formen inspireras av talkshow-formatet och ska med humor och smartness ta sig an dagens aktualitetsflöde och då allt från stora nyheter till roliga och intressanta händelser och historier. Den som lyssnar på programmet ska bli både smart och underhållen.

 Vem är du?

Vi söker dig med god kännedom om P3s målgrupp som älskar aktualiteter, trender och nyheter och som med humor och skärpa hittar vinklar som fångar P3-lyssnarens intresse. Vi tror att du är en person som känner till Pepe the Frogs betydelse i amerikansk (och kanske svensk?) politik, vet vem Marcus Berggren roastade hårdast på P3 Guld (och varför!) och varför ett svenskt band nyligen låg i rättstvist med Ryssland. Och vet du inte så kan du på en nanosekund ta reda på svaren.

Du ansvarar för att ta fram bakgrundsmaterial, skriva upplägg och boka intervjupersoner. Du är noggrann, envis och samtidigt totalt orädd inför att testa nya metoder för att utveckla P3s innehåll. Givetvis är du tillsammans med programledare och producent också ansvarig för att hitta och skapa P3s absolut bästa innehåll.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Hitta aktualiteter/nyheter till programmet
  • Göra research, boka gäster, skriva upplägg/intervjufrågor, försnacka intervjupersoner
  • Driva och utveckla P3s underhållande samhällsjournalistik

Bakgrund och kvalifikationer

  • Journalistisk utbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav
  • God kännedom om P3s målgrupp är ett krav
  • Digital kompetens är ett krav
  • Redaktionell arbetslivserfarenhet är meriterande
  • Erfarenhet av att arbeta med underhållande aktualitetsprogram i radio, tv eller andra digitala plattformar är meriterande

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus.

 Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

 Anställning
Tjänsten är en programanställning på heltid för perioden 2018-03-12 – 2018-12-31 med eventuell förlängning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Göteborg.

 Ansökan
Eftersom vi eftersträvar ökad mångfald söker vi dig som värdesätter olikheter och förstår hur dessa kan bidra till en positiv utveckling hos dig själv och andra. Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval.

Vi vill ha din ansökan senast 2018-02-28

 Vill du veta mer? 
För frågor kring tjänsten kontakta Niklas Mannheimer Ruberg, programchef P3, niklas.mannheimer_ruberg@sr.se. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Maria Roosemark, maria.roosemark@sr.se.

 Fackliga frågor besvaras av Linn Ohlsson, SJF, linn.ohlsson@sr.se eller Peter Lindqvist, Unionen, peter.lindqvist@sr.se. SACO nås via saco@sr.se.

 

 Varmt välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".