Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Vikariat - Servicetekniker Ljudservice, Sveriges Radio
Ort
Sista ansökningsdag
Göteborg
25 mars 2018

Teknikenheten är den avdelning inom Sveriges Radio som äger, förvaltar och ansvarar för drift av den teknik som gör Sveriges Radios innehåll tillgängligt på alla förekommande plattformar med så bra teknisk kvalitet och så hög tillgänglighet som möjligt.

I rollen som servicetekniker ingår du i teamet Ljudservice, inom avdelning Service & Support, som består av engagerade och kompetenta kollegor med fokus på att lösa de tekniska behov som verksamheten har.

Gruppen Ljudservice ansvarar för drift, underhåll, utveckling, service och support av den ljudtekniska utrustningen i alla Sveriges Radios radiohus, redaktioner och tillfälliga sändningsplatser. För att säkra kvalitet i arbetet använder vi oss av ITIL som processmetodik.

Som servicetekniker arbetar du med åtgärder av akuta driftstörningar och att utifrån beställningar från verksamheten ge service och underhåll av ljudteknisk utrustning som t ex mixerbord, högtalare, analoga som digitala ljudförbindelser och IT-utrustning. Du sköter underhåll av den bärande infrastrukturen samt deltar i uppbyggnad, utveckling, installation och underhåll av produktionsmiljöer.

Vi söker dig som har följande bakgrund:

• Lämplig utbildning som t.ex. ingenjör inom elektronik, ljudteknik eller en annan relevant eftergymnasial utbildning
• Erfarenhet av IT-relaterat arbete
• Bred kompetens inom ljudteknik och elektronik
• Grundläggande kunskaper inom nätverk och datakommunikation
• Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
• B-körkort är ett krav  

I rollen som servicetekniker ska du ha god förmåga att samarbeta och kommunicera. Viktigt är att du trivs med att ge service till dina kollegor och användare i både komplexa och enklare uppgifter. Som person är du nyfiken, initiativtagande och har ett positivt förhållningssätt. Vi ser gärna att du har ett engagemang för ljud, radio samt modern medieteknik.

I tjänsten ingår mycket resor vilket kan innebära en till två nätter på annan ort per vecka.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning 
Tjänsten är ett vikariat på minst ett år. Placeringsort Göteborg.Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast den 25 mars 2018.

Vill du veta mer? 
För frågor kring tjänsten kontakta Madeleine Danell Kronborg, Gruppchef Ljudservice, som nås via växeln på telefon 08-784 50 00.
För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Helén Svensk, telefon 0470-726015.

Fackliga frågor besvaras av Journalistförbundet, Unionen och SACO. Samtliga nås via växeln telefon 08-784 50 00.

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".