Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Senior Kommunikationspartner
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
25 mars 2018

Vi söker dig – en erfaren, drivande PR- och kommunikationsstjärna – som vill vara med och skapa och sprida berättelsen om Sveriges Radio på olika arenor och plattformar. Du brinner för public service-uppdraget och du vill vara med och utveckla Sveriges Radios företagskommunikation. Du är en mästare på att formulera dig och du kan paketera budskap på ett sätt som når ut. Du har bra koll på den samhällspolitiska debatten och vill bidra till att stärka Sveriges Radio i en öppen och konstruktiv debatt om mediepolitiken.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbeta såväl strategiskt som operativt med kommunikation kring Sveriges Radios övergripande verksamhet och uppdrag, Planera, genomföra och följa upp externa kommunikationsinsatser.
Kommunikationspartner till Sveriges Radios strategienhet och kommunikationsstöd till VD.
Proaktiva mediekontakter kring bland annat VD:s engagemang och aktiviteter.
Skriva underlag till debattartiklar, tal, presentationer, FAQ:s.
Ta fram faktaunderlag inför intervjuer, seminarier, paneldebatter.
Vara redaktör för Sveriges Radios företagsblogg.
Projektleda arbetet med en ny företagswebb för Sveriges Radio.
Delta i arbetet med att planera och genomföra företagsevenemang som publika samtal, debatter och seminarier.
Projektleda stora och små kommunikationsprojekt på avdelningen för företagskommunikation, och företräda Kommunikationsenheten i företagsövergripande projekt.

Vem är du?
Du har eftergymnasial utbildning inom kommunikation, journalistik eller motsvarande.
Du har flera års arbetslivserfarenhet av strategiskt press- och PR-arbete. Om du har arbetat som PR-konsult och/eller presschef/pressekreterare i en större organisation är det en merit.
Du har erfarenhet av att vara kommunikationsstöd till högsta ledningen i en organisation.
Du är en omvittnat god och snabb skribent som kan producera texter för olika målgrupper och kanaler.
Du har erfarenhet av att arrangera publika samtal och är välbekant med arenor som till exempel Almedalen och Bokmässan.
Du följer den samhällspolitiska debatten i såväl traditionella som sociala medier. Är du särskilt intresserad av mediefrågor är det förstås en fördel!
Du är en kommunikativ relationsbyggare, lyhörd, flexibel och prestigelös och du har förmåga att förankra dina idéer. Du gillar att arbeta i team.
Du har mycket goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ, snabb och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Du kommer in i ett spännande skede, när vi bygger en ny avdelning för företagskommunikation på Kommunikationsenheten, där du får en viktig roll. Vi arbetar aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här. Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning 
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Sveriges Radio tillämpar provanställning. Placeringsort är Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2018-03-25. 

För frågor kring tjänsten kontakta Helena Färnsten, chef för Avdelningen för företagskommunikation, 070-3455651, helena.farnsten@sr.se. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Christian Rosendahl, 070-923 72 40.

Fackliga frågor besvaras av Ulrika Hyllert SJF, Mikael Grönberg Unionen. Båda nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00, Akademikerna nås via saco@sverigesradio.se
 
Varmt välkommen med din ansökan! 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".