Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Jörn Holmgren får inte tillbaka pensionen

Publicerat fredag 4 oktober 2002 kl 09.45
KRISTIANSTAD. Kristianstads kommun gjorde inget fel när den moderate kommunpolitikern Jörn Holmgren miste rätten till pension för sin tid som förtroendevald.
Länsrätten i Skåne avslår Holmgrens överklagande av beslutet.
Anledningen till att Holmgren miste pensionsrätten var att han ansågs ha lämnat oriktiga inkomstuppgifter. Samtidigt krävdes han på återbetalning av över 50.000 kronor. I sitt överklagande hävdade Holmgren att kommunens beslut kunde vara olagligt, men länsrätten i Skåne konstaterar att han inte åberopat några uppgifter till stöd för det påståendet. Jörn Holmgren är 42 år och hade rätt till pension för sina fem år som kommunalråd i slutet av 1980-talet och början av 90-talet. Pensionen ska dock minskas om han får andra betydande inkomster. Det är i det sammanhanget som inkomstredovisningarna från honom anses ha varit bristfälliga. Jörn Holmgren säger att han ännu inte tagit ställning till om han ska överklaga beslutet i länsrätten eller eventuellt försöka driva frågan som ett civilrättsligt mål mot kommunen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".