Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Farligt att vara livsmedelsarbetare

Publicerat måndag 21 oktober 2002 kl 15.20
SKÅNE. Arbetsskadorna bland livsmedelsarbetare ökar. Det visar en undersökning som Livsmedelsarbetareförbundet har gjort bland 30.000 av sina medlemmar.
De vanligaste skadorna är halk-, fall- och klämskador.
Förutom skador av den här typen har 76 procent av de anställda inom matfågelindustrin klagat över maskinbullerproblem. - Vi ska börja jobba med att åtgärda problemen direkt, säger Benny Jönsson, ombudsman på Livsmedelsarbetareförbundet i Kristianstad. Margareta Sköld har jobbat i 18 år på Kronfågel i Kristianstad och har fått gå ner till halvtid på grund av sina förslitningsskador. - Det är axlar och nacke och sen så strålar det ut i armbågarna så fingrarna somnar ibland, säger hon. Margareta Sköld efterlyser bland annat höj- och sänkbara bryggor för att underlätta arbetet.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.