Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hembrännare åker fast

Publicerat onsdag 10 oktober 2001 kl 07.26
Polisen i nordöstra Skåne har avslöjat dubbelt så många hembrännare hittills i år som hela förra året.
I fjol anmäldes 22 hembrännare av polisen i nordöstra Skåne medan man hittills i år anmält 44 personer som misstänks ha tillverkat illegal sprit Och antalet anmälda hembrännare är nästan dubbelt så många i nordöstra Skåne som i resten av länet. I nordöstra Skåne har man hittills i år anmält 44 ärenden som gäller tillverkning av hembränd sprit. Polisen i de övriga delarna av Skåne har tillsammans bara anmält 28 ärenden. Anmälningar som gäller köp eller innehav av hembränd sprit har också slagsida mot nordost. Polisen har anmält 32 ärenden hittills i år medan hela det övriga Skåne bara kommer upp i 23 anmälningar. Anledningen till att polisen gör så många fler beslag i kommuner som Kristianstad, Hässleholm, Bromölla och Östra Göinge beror på att man prioriterar bekämpningen av den illegala spriten mer än i övriga Skåne, säger Gunnar Olsson, närpolis i Åhus.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.