Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ehec-smittan kom från råvaran

Publicerat fredag 7 februari 2003 kl 11.24
SKÅNE. De ehec-bakterier som hittades i kallrökt korv i höstas kom troligtvis från köttråvaran.
Det konstaterar smittskyddsläkare Hans-Bertil Hansson sedan han tagit del av Jordbruksverkets provresultat.
Ett 20-tal skåningar smittades. De drabbades av allvarlig magsjuka efter att ha ätit korv från ett charkuteri i norra Skåne. På charkuteriet fann man inga bakterier, men en tredjedel av gårdarna som levererat köttråvaran hade djur som bar på ehec-bakterier, visar proverna.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.