Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Östra Göinge

Skåningar åker på slow food-mässa

Publicerat tisdag 17 juni 2008 kl 11.53
Vinbergssnäcka - långsam mat

I höst åker sju skåningar åka till den ekologiska livsmedelsmässan i Turin i Italien som ordnas av Slow food international.
Målet med mässan är att hitta lösningar och alternativ för att främja miljövänlig och rättvis mat utan konstgjorda tillsatser.


I den svenska delegationen finns allt från nötköttsproducenter till renägare. Också kockar och forskare är inbjudna, bland andra kockarna Gunilla och Paul Seugling, som undervisar på restauranglinjen på Stenforsagymnasiet i Sibbhult.
– Ärlig mat från jord till bord. Det är vad slow food är för mig, säger Paul Seugling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".