Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)

Kristen friskola får inget tillstånd

Publicerat måndag 19 maj 2003 kl 12.00
HÖÖR. Kristet Center Syd hade ingen framgång när länsrätten i Stockholm på måndagen tog ställning till Skolverkets beslut att återkalla tillståndet för centrets grundskola och gymnasieskola i Höör.
Länsrättens dom innebär att grundskolan inte får tillbaka sitt tillstånd och att inget bidrag utbetalas till driften av gymnasieskolan.
Skolverket beslöt i augusti förra året att dra in tillstånd och bidrag eftersom lärarnas kompetens inte bedömdes som tillräcklig. Dessutom ansågs lokalerna som undermåliga. – AVVIKANDE VÄRDERINGAR Skolverket menade också att undervisningen alltför mycket styrdes av centrets kristna värdering och att skolan och arbetet i församlingen blandades ihop. Länsrätten skriver i sin dom beträffande gymnasieskolan att företrädare för församlingen/skolan givit uttryck för värderingar "som påtagligt avviker" från vad som stadgas i skollagen. När det gäller grundskolan trycker också länsrätten hårt på att de flesta av lärarna inte har tillräcklig utbildning för sitt arbete. ÖVERKLAGAR I avvaktan på länsrättens dom har Kristet Center Syd fortsatt att driva bägge skolorna. Företrädare för skolledningen har förklarat att Skolverkets beslut kommer att överklagas så långt det är möjligt.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".