Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Alkoholen kostar Skåne miljarder

Publicerat onsdag 21 november 2001 kl 06.00
Region Skåne hade 1998 alkoholkostnader på två miljarder kronor. De sammanlagda utgifterna för länets kommuner uppgick till 2,5 miljarder.
Det är alkoholkommittén som räknat fram kostnaderna för 1998. Siffrorna är en grov uppskattning av samhällskostnader som bortfall av produktion, socialvård, kriminalvård och annat. En nationell handlingsplan för att förebygga alkoholskador antogs av riksdagen i februari. Då tillsattes en alkoholkommitté för att genomföra programmet. I statistiken över Systembolagets försäljning förra året ligger Skåne betydligt under riksgenomsnittet. Förklaringen är att betydande inköp görs utomlands. Den högre tillgängligheten till utlandsköp gör att alkoholkonsumtionen i Skåne snarare ligger över riksgenomsnittet, enligt alkoholkommittén. Den totala alkoholkonsumtionen i Sverige har ökat med 13 procent mellan 1996 och juni 2001.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".