Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

15 kilometer spökgarn upplockade

Publicerat söndag 29 juni 2003 kl 10.40
SIMRISHAMN. Fiskeriverket har nyligen avslutat ett projekt i Östersjön för att kartlägga förekomsten av så kallade spökgarn. Åtta dagars aktivt draggande gav nästan en och en halv mil gamla fiskegarn i fångst.
Spökgarnen är sådana som förlorats till exempel genom påseglingar, och att de ligger kvar i havet och skräpar är ett problem. Även om garnen så småningom långsamt går sönder, så fastnar fortfarande fisk i näten efter så lång tid som fem år eller mer. Fyra fartyg, bland annat Trion från Simrishamn och Mulán från Skillinge har deltagit i projektet. 90 fiskeplatser, från Trelleborg i söder till Ölands södra udde i norr, har kartlagts och slutrapporten väntas bli klar i september.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.