Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Anarkist och moderat i EMU-samarbete

Publicerat onsdag 9 juli 2003 kl 16.14
KRISTIANSTAD. I Kristianstad gjorde vänstern och högern idag gemensam sak inför EMU-valet. Organisationen ''Sverige i Europa'' höll ett torgmöte med anarkisten och socialisten Inge Oskarsson och moderaten Margareta Pålsson, som båda propagerar för ett svenskt EMU-medlemskap.
Det politiskt omaka paret är på turné i södra Sverige för att övertyga svenskarna om fördelarna med ett EMU-medlemskap. Att det kommer från så vitt skilda politiska läger som de gör, ser de inte som ett problem. -Det är ju ett framsteg för demokratin att man kan samarbeta med människor som är motståndare i kanske alla andra frågor. Men just den här frågan där har vi samma uppfattning, säger Inge Oskarsson.
EMU ett vänsterprojekt Enligt Inge Oskarsson, som är aktiv i Vänster för EMU, är EMU ett vänsterprojekt och en positiv inställning till EMU borde vara en självklar hållning för en socialist. Margareta Pålsson är riksdagskvinna och ordförande för moderaterna i Norra och Östra Skåne. Hon har bara fått positiva reaktioner från partivänner på att hon gjort gemensam sak med anarkister. -Vi gör allt för att få ett ja för Sverige i folkomröstningen den 14:e september. På vägen dit så är alla medel tillåtna.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.