Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Föräldrar hotas med vite

Publicerat lördag 30 augusti 2003 kl 12.58
SJÖBO. Ett föräldrapar i Sjöbo hotas med vite om deras barn inte kommer till skolan under hösten. Chefen för familjeförvaltningen säger att problemen med barn som uteblir från undervisningen ökat i kommunen.
Vitesförfarandet är en sista åtgärd att sätta in när andra metoder inte fungerar. - Det är naturligtvis inte en metod som vi föredrar men det är viktigt att använda sig av alla möjligheter i skollagen med tanke på att det här är ett ökande problem, säger chefen för familjeförvaltningen i Sjöbo Eva Liljekvist-Borg.
Hon räknar med att man i Sjöbo har haft problem med runt trettio barn som uteblivit från undervisningen under året. Det är första gången som kommunen använder sig av möjligheten att utdöma vite. 2000 kronor i månaden riskerar föräldraparet i Sjöbo att få betala om deras barn inte kommer till skolan i höst.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.