Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Helsingborg

Bristande hygien hos festivalmaten

Publicerat fredag 24 juli 2009 kl 16.53

Det finns flera brister i hygienen på serveringarna och hos livsmedelsförsäljarna på Helsingborgsfestivalen. Det konstaterar kommunens miljöförvaltning redan efter första dagens kontroller.

Cecilia Lundberg är avdelningschef på miljöförvaltningens livsmedelsavdelning och hon berättar att mat som förvaras fel, felaktig arbetsklädsel och mat som inte håller rätt temperatur är några av de brister man sett och ibland har det lett till åtgärder. 

Kostan Paraskivopolos har en servering på Helsingborgsfestivalen. Han tycker att det är bra att myndigheterna gör kontroller och han tycker att det är noga med hygienen. 

Men riktigt säker på hygienen hos alla som serverar mat kan man inte vara och därför bör man vara uppmärksam som kund, säger Cecilia Lundberg på miljöförvaltningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".