Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vattnet fortsätter att stiga

Publicerat lördag 2 februari 2002 kl 09.04
Nattens regn har spätt på vattenniåverna i hela Skåne, och på flera håll där det redan i går var kritiska nivåer har det nu blivit ännu värre.
I Kristianstad har Helge å stigit med 7 centimeter under natten, men fortfarande har det inte börjat rinna in i några tätbebyggda områden. Rädddningstjänsten kommer under dagen koncentrera sig på att rädda kraftstationen vid Barbacka i Kristianstad genom att bygga färdigt vallarna kring den. Vid Finjasjön söder om Hässleholm har vattnet stigit 15 centimeter det senaste dygnet. Och räddningstjänsten där har i natt hjälpt att sanera hus som är översvämmade. En del hus har också drabbats av strömavbrott men i övrigt gäller fortfarande hjälp till självhjälp vid Finjasjön.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.