Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bakterier i Krav-kycklingar

Publicerat torsdag 12 april 2001 kl 14.11
Livsmedelsverket varnar för ökad risk för tarmbakterier.
Ekologiska kycklingar som fötts upp utomhus innebär ökad risk för tarmbakterien Campylobacter, enligt en dansk undersökning. - Och det är ett bekymmer om den ekologiska produktionen ökar, så länge den föreskriver utomhusvistelse, säger Lars Plym Forshell vid Livsmedelsverket. Birgitta Alvén i skånska Bosarp är Sveriges enda Krav-uppfödare av ekologiska kycklingar. Hon är mycket kritisk till Livsmedelsverkets utspel och jämförelsen med danska förhållanden.

Bakgrundsfakta

Bakterier i kycklingkött:
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".