Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Helsingborg

Rötmånad högsäsong för livsmedelsinspektörer

Publicerat fredag 3 augusti 2012 kl 10.03
"Vi är där för att hjälpa"
(1:53 min)
Livsmedelsinspekör Caroline Norström på en av sommarkrogarna i Helsingborg. Foto: Lasse Olsson

Smutsiga golv och kylar, frityrolja som dryper på väggarna och matvaror som förvaras på golven, det är vad livsmedelsinspektörerna då och då hittar på sommarkrogarna i Helsingborg.

Under rötmånaden är inspektörerna särskilt aktiva för att rädda oss från matförgiftningar, men för det mesta blir de väl mottagen hos krögarna.

– Vi blir oftast väldigt bra bemötta säger Caroline Nordström, livsmedelsinspektör i Helsingborg.

I Köket på en av strandkrogarna öppnar Caroline kylar sticker termometern i fiskbitarna och snusar runt längs golv och lister i jakt på smuts och så resonerar hon med köksmästaren.

– Det är bra överlag, men det finns brister. Man blir lätt hemmablind och då är det bra att vi kommer och kollar säger Caroline Nordström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".