Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vad är en macaron?

Publicerat måndag 17 juni 2013 kl 10.21
"Det är lite trix med det"
(9:00 min)
Bakverket macarons är hetare än någonsin. Foto: Larry Crowe/Scanpix

Varför är det så svårt att göra macarons hemma i köket och vad är förresten en macaron för något?

Henrik Olsson från Axelssons konditori gästade morgonen med Anders Liljeqvist för att reda ut hemligheterna bakom det läckra bakverket.

Prinsessan Madeleine satte kanske trenden för framtida bröllopstårtor när hon härom veckan serverade sina bröllopsgäster en 1.5 meter hög tårta gjod av macarons. Vi blev nyfikna och har därför tagit hit en expert på området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".