Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
NOSABY

Här skapas framtidens mästerkockar

Publicerat tisdag 18 juni 2013 kl 08.46
Vi hackade lök så alla ögona rann
(15 min)
1 av 2
Under en vecka lär sig ungdomar laga mat i Nosaby Skola - C4 kockarna Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
2 av 2
Glass är gott! C4 Kockarna lär sig göra glass, Johan Pettersson smakar... Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio

Kristianstad kommun & Hushållningsällskapet utbildar under veckan 16 unga kockar med ett brinnande intresse för god mat, matlagning och bakning. Tanken är att utveckla deras kok- och bakkunskaper under de 4 dagar lägret varar. Johan Pettersson besökte C4 kockarna på Nosabyskolan där framtidens Mästerkockar föds.

Syftet med kursen är att stärka måltidens roll i den yngre generationen i dessa tider av allt mer snabb- och färdigmat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".