Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddag med Conny Emmelin

Conny skapar egen radioglögg

Publicerat fredag 27 november 2015 kl 11.57
Connys radioglögg. Det kan nog bli något, det här!
1 av 9
Connys radioglögg. Mm, det kan nog bli något, det här! Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Connys radioglögg, man börjar med lite ingredienser
2 av 9
Connys radioglögg, man börjar med lite ingredienser. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Connys radioglögg, först i med svagdrickan.
3 av 9
Connys radioglögg, först i med svagdrickan. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Connys radioglögg, en liten skvätt svagdricka till gör nog susen.
4 av 9
Connys radioglögg, en liten skvätt svagdricka till gör nog susen. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Connys radioglögg, potatisen skivas.
5 av 9
Connys radioglögg, potatisen skivas. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Connys radioglögg. Potatisskivorna åker i.
6 av 9
Connys radioglögg. Potatisskivorna åker i. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Connys radioglögg. Bra, om man luftar äpplet lite.
7 av 9
Connys radioglögg. Bra, om man luftar äpplet lite. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Connys radioglögg. Äpplena skivas.
8 av 9
Connys radioglögg. Äpplena skivas. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Connys radioglögg. Ska jäsa tre veckor.
9 av 9
Connys radioglögg. Ska jäsa tre veckor. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio

Första advent stundar och än är det inte försent att sätta sin glögg till jul. Under fredagsförmiddagen skapade programledare Conny Emmelin en egen "radioglögg".

Receptet är inte testat på förhand och därmed kan inte ett gott resultat garanteras. Men för den som vill prova lyder receptet som följer. 

  • 2,5 liter svagdricka
  • 3 skivade potatisar
  • 25 gram jäst
  • 1/2 påse nejlikor
  • 1/2 påse kardemummakärnor
  • 1 kanelstång
  • några centimeter ingefära
  • 1 paket russin
  • 3 äpplen
  • 1,25 kilo socker
  • (En clementin, som Malin Nilsson slängde i...)

Blanda allt i en hink, täck med plastfolie och stick hål i den. Låt stå i rumstemperatur i tre veckor och tappa sedan på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".