Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddag med Carolina

Vickies rå chokladkola och pepparkaksbollar

Publicerat måndag 14 december 2015 kl 11.11
Vickies julgodis. Pepparkasbollar och rå chokladkola
1 av 2
Vickies julgodis. Pepparkasbollar och rå chokladkola. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Vickies julgodis. Pepparkasbollar och rå chokladkola.
2 av 2
Vickies julgodis. Pepparkasbollar och rå chokladkola. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio

Vickies recept på nyttigare julgodis.

Rå chokladkola:

  • 100 gram färska dadlar
  • knappt 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 2 msk kokosolja

Kärna ur dadlarna och mixa allt! Kavla ut mellan två bakplåtspapper. Kyl och dela i lagom bitar.

Pepparkaksbollar:

  • 15 färska dadlar
  • 2 dl mandel- eller kokosmjöl
  • 2-4 tsk pepparkakskrydda
  • 1 msk honung (valfritt)
  • Lite vatten.

Urkärna, mixa och rulla. Gärna i en blandning av kokos och pepparkakskrydda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".