Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Narin är tredje bäst på pizza i Sverige

Publicerat onsdag 27 april 2016 kl 16.26
Narin Yusein tävlade i pizza-SM med sin pizza "Cecina".
Narin Yusein tävlade i pizza-SM med sin pizza "Cecina". Foto: Karin Bengtsson/Sveriges Radio.

Narin Yusein från Kristianstad kom trea i Pizza-SM som avgjordes idag. Det var åtta finalister som tävlade idag om att bli bäst i Sverige på pizza.

Kristianstadsbon Narin Yusein kom på tredje plats och är nöjd.

- Jag ska försöka igen nästa år,

Detta är Narins tävlingspizza "Cecina"

Gör en vanlig pizzadeg, med lite öl som degvätska förutom vattnet. Kavla ut och lägg sedan följande ingredienser på toppen:

  • Tomatsås med färsk oregano, färsk basilika, salt , svartpeppar och vitlök
  • Ett lager med riven mozzarellaost
  • Cecinaskinka
  • Grillade, inlagda kronärtskockor
  • Lite chèvreost och parmesanost

Grädda den i 6-8 minuter i hemmaugn på maxvärme.

Ta ut den och lägg på färska fikon och fikonbalsamico.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".