Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Blivande TV-bagare ger helgtips

Publicerat fredag 16 september 2016 kl 10.10
Jakob Lövin: Man måste nästan alltid improvisera lite
(3:17 min)
Jakob Lövin, kock
Jakob Lövin, kock Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio

Den 27 september har en ny säsong av Hela Sverige bakar premiär och det är 12 nya deltagare som ska slåss om titeln Sveriges bästa hemmabagare. En av dem är Jakob Lövin som är kock i Torekov.

Jakob Lövin är 22 år gammal och älskar att laga mat. Nu ska han vara med och tävla i Hela Sverige bakar som sänds i Tv4. 

Inför helgen vill Jakob Lövin gärna tipsa dig om ett bakverk som kan förgylla fikat.

- Jag har valt en Budapestbakelse och tänkte dela med mig av receptet, säger han.

Här nedan hittar du Jakobs recept.

Jakob Lövins Budapestbakelse

Du behöver:
90 g strösocker (1 dl)
70 g hasselnötsmjöl (1,5 dl)
35 g maizena (0,5 dl)
125 g äggvita (4)
90 g strösocker (1dl)
300 g grädde (vispad)
2 apelsiner, fileade
10 färska hallon
100 g mörk choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda strösocker, hasselnötsmjöl och maizena i en bunke. Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av strösockret och vispa till en fast maräng.

Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott och blanda försiktigt tills det är välblandat. Spritsa ut med sprits och tyll mellan 17-18 plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret eller tills smeten tar slut.Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 20 min, lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 min. Ta ut botten ur ugnen och låt svalna, lägg på ett bakplåtspapper på botten och vänd den så att du har undersidan uppåt. Stryk på ett tunt lager grädde, sprid ut små apelsinbitar och delade hallonbitar, rulla ihop till en rulle. Dela din rulltårta på längden till 8 bakelser, ringla över lite smält mörk choklad och pudra på florsocker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".