Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Eftermiddag med Karin Bengtsson

Så börjar du tänka vegetariskt

Publicerat tisdag 1 november 2016 kl 18.09
Anneli Idman: Vad hade du tänkt laga för mat?
(2:05 min)
Anneli Idman driver en vegetarisk matbil i Kristianstad.
Anneli Idman driver en vegetarisk matbil i Kristianstad. Foto: Karin Bengtsson/Sveriges Radio.

Anneli Idman driver en vegetarisk matvagn i Kristianstad. På internationella vegandagen gav hon sina bästa tips på hur man kan börja, om man vill äta mer vegetariskt.

Anneli Idman menar att det bästa är att börja i liten skala.

– Det enklaste är att ta ett litet steg i taget. Ta en dag eller kanske bara ett mål i veckan och gör det vegetariskt, säger Anneli.

Hon tycker att man ska börja med att utgå ifrån den mat man brukar äta. Som exempel ger hon köttfärsås och spaghetti.

– Ta bort köttfärsen och använd till exempel linser eller quinoafrön. Och smaksätt och gör på samma sätt som du gör en vanlig köttfärssås.

Men just gällande smaksättningen kan man behöva tänka på ett lite annorlunda sätt, menar hon.

– Det får kryddas upp lite mer än kött. Använd framförallt salt, så att du får upp smakerna lite mer, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".