Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddag med Helene Persson

Baljväxter det nya nyttiga

Publicerat tisdag 15 november 2016 kl 10.30
Vickie: Det är som du äter en gräddsoppa, så fantastiskt gott!
(4:19 min)
Vickie Peolin, hälsocoach
Vickie Peolin, hälsocoach Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio

Bönor, ärtor och linser - baljväxter som är fullproppade med nyttig protein, långsamma kolhydrater, kostfiber, vitaminer och mineraler. Vår hälsocoach Vikie Peolin slår ett slag för den nya supermaten.

Baljväxter är extremt mångsidiga och kan vara allt på tallriken. De kan vara både potatis och sås och kan bli ett viktigt alternativ till kött. Det allra bästa är att det finns så mycket goda saker man kan laga av baljväxterna.

Vår hälsocoach Vikie Peolin ger oss tips och förslag på hur du kan ersätta vanlig traditionell kost med alternativ som har baljväxter som bas.

Vill du bjuda på ett litet mellanmål, eller något nyttigt efter träningen? Här hittar du recept på Vickies bönbrownie.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".