Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Helsingborg

Efter hummer och champagne – rusning på pizzerian

Publicerat söndag 1 januari kl 13.17
"Bästa pizzadagen på året"
(0:43 min)
Kassem på pizzeria Norra Hamnen
Ugnen går varm när det är pizzans dag och Kassem står beredd Foto: Gunilla Nordström/Sveriges Radio

Nyårsdagen är pizzans dag, och för många byts nyårsaftonens lyxigare meny mot pizza.

Det är tomt på pizzerian i Helsingborg. Ändå är det rusning.

– Vi har mest körningar faktiskt, alla är fulla och drack för mycket igår kväll så då beställer de online, säger Ali.

Även om många knappt hunnit vakna har beställningarna rullat in.

– Vi har redan fått tjugo beställningar, säger Ali. Det är bästa dagen på året, men själv ska jag äta hemlagat för jag kommer att vara trött på pizza när dagen är över.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".