Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Morgonen

Johans amerikanska pannkakor

Publicerat fredag 24 mars kl 10.54
Johan Pettersson: Sovmorgon och pannkakor är livet
(0:44 min)
Johan steker amerikaska pannkakor.
1 av 3
Johan steker amerikaska pannkakor. Foto: Matilda Alborn/Sveriges Radio
Johans amerikanska pannkaka. Foto: Matilda Alborn/Sveriges Radio
2 av 3
Johans amerikanska pannkaka. Foto: Matilda Alborn/Sveriges Radio
Gänget vid Tydingesjön som åt Johans pannkakor. Foto: Matilda Alborn/Sveriges Radio
3 av 3
Gänget vid Tydingesjön som åt Johans pannkakor. Foto: Matilda Alborn/Sveriges Radio

Att sätta guldkant på tillvaron kan vara att göra en lyxig frukost, som Johan Petterssons amerikanska pannkakor!

Johans amerikanska pannkakor, 5-6 st

2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
2 tsk bakpulver
1 krm salt

2 1/2 dl mjölk (3%-ig)
2 msk smält smör eller olja
1 ägg
+ 1 dl kärlek (Johans viktigaste ingrediens)

Smör eller olja till stekning

Gör såhär:

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ner mjölk, smör och ägg. Vispa allt till en slät smet.

Klicka i smör eller häll lite olja i stekpanna eller plättjärn och häll i smet (ca 1 dl per pannkaka).

Grädda pannkakan tills det blir bubblor på ytan, vänd och grädda tills pannkakan fått fin färg.

Servera med glass, grädde, sylt eller vad du tycker om att ha till! (Hemmagjord blåbärssylt är bäst).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".