Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kristianstad

Ägget - en liten näringsbomb!

Publicerat onsdag 12 april kl 11.46
Hälsocoachen: Fortsätt äta ägg
(1:52 min)
Två bilder. En blond kvinna som ler och tittar in i kameran. Den andra bilden är halva kokta ägg med något beige klickat på sig.
Foto: Janerik Henriksson/TT

Svenskarna äter mer än 60 miljoner ägg under påskveckan.
– Ägg är billigt, mättande och innehåller en massa näringsämnen, säger hälsocoachen Vickie Peolin.

Vickie Peolin konstaterar kort och gott att ägg är nyttigt. För den som är frisk.

– Vitan innehåller protein, mycket vatten och en liten, liten mängd aska. Gulan, den innehåller flera nyttiga fetter, väldigt mycket A- och D-vitamin, E-vitamin, B-vitamin, B12, jod, järn, zink, selen med mera. Ägget är en riktig näringsbomb, säger Vickie.

Dessutom påpekar hon är det också "sjukt gott".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".